سال 7، شماره 1 - ( بهار 1396 1396 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 25-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Applying Feature-Selection Algorithm to Predict Landslide in the Southwest of Iran. E.E.R. 2017; 7 (1) :1-25
URL: http://magazine.hormozgan.ac.ir/article-1-370-fa.html
مکرم مرضیه، نگهبان سعید. استفاده از الگوریتم انتخاب ویژگی به منظور پیش‌بینی زمین‌لغزش در جنوب غرب ایران. پژوهش هاي فرسايش محيطي. 1396; 7 (1) :1-25

URL: http://magazine.hormozgan.ac.ir/article-1-370-fa.html


دانشگاه شیراز ، m.mokarram@shirazu.ac.ir
چکیده:   (4475 مشاهده)

حرکات توده­ای دامنه­ها یکی از مهمترین مخاطراتی است که همه ساله حیات انسان­ها را تهدید می­کند و پرداختن به این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از مهمترین حرکات توده­ای دامنه­ای، زمین­لغزش است که تهیه­ی نقشه‌های حساسیت به آن به منظور مدیریت مخاطرات، هدف مهمی در علوم­طبیعی به حساب می‌آید. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از این مطالعه استفاده از الگوریتم انتخاب ویژگی به منظور تعیین مؤثرترین پارامترها در پیش­بینی زمین­لغزش در جنوب غرب ایران است. برای این منظور از روش‌های بهترین انتخاب، رتبه­بندی و گام به گام استفاده شد. نتایج حاصل از روش بهترین انتخاب نشان داد که مؤثرترین داده‌ها برای زمین­لغزش SAR، ارتفاع، شاخص TWI و فاصله از رودخانه است. همچنین نتایج حاصل از روش گام به گام، مشابه با روش بهترین انتخاب به شمار می­رود؛ در حالی که مؤثرترین داده‌ها برای روش رتبه­بندی، شاخص TWI، ارتفاع، فاصله از جاده و فاصله از رودخانه است. داده‌های انتخاب شده توسط روش رتبه­بندی با کمترین میزان خطا و حداکثر ضریب همبستگی (5/87)، با طبقه­بندی LMT به عنوان مؤثرترین داده‌ها برای تعیین زمین­لغزش به شمار می­رود. همچنین با توجه به اینکه هدف از این مطالعه بررسی زمین­لغزش به طور مکانی است؛ بنابراین بعد از تعیین پارامترهای مؤثر در زمین­لغزش، نقشه‌های پهنه­بندی آن با استفاده از مؤثرترین داده‌ها در محیط GIS تهیه شد. نتایج ناشی از تهیه­ی زمین­لغزش با استفاده از داده‌های انتخاب شده، توسط الگوریتم انتخاب ویژگی نشان داد که بخش‌هایی از مناطق شمالی و جنوب شرق منطقه مورد مطالعه در معرض خطر لغزش بیشتری قرار دارند. 

متن کامل [PDF 2258 kb]   (2068 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تحلیل فضایی عوامل فرساینده، و استخراج الگوهای پراکندگی و انتشار فرسایش
دریافت: 1395/9/3 | انتشار: 1396/7/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پژوهش‌های فرسایش محیطی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Environmental Erosion Research Journal

Designed & Developed by : Yektaweb